27 Aralık 2010 Pazartesi

ADANA

Adana yemeklerinin en büyük özelliği un, bulgur, et ve çeşitli baharatların kullanılmasıdır. Aynı zamanda süt, yoğurt, peynir ve çökelek de bol miktarda kullanılmaktadır. Kesme ya da hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi, bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarmısaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması, kebaplardan Adana kebabı, çingene kebabı, içeceklerden şalgam veya meyan kökü, tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı Adana mutfağının özgün yemeklerindendir.


Adana kebabı için; Yüzevler(Ziyapaşa), Hasan Usta (Barajyolu), Eyvan Kebap(T. Özal), Sercan Restaurant (Süleyman Demirel Bulvarı), Asmaaltı (PTT Civarı), Elem Restaurant (Karataş'a doğru 5 dakika), Kebapçı Mesut, Nuh'un Yeri Ocakbaşı, Eyvan Kebap, Hasan Kolcuoğlu Restaurant.


Bici bici için Ora Cafe, künefe kadayıf için Yıldızoğlu, Seç Baklava, balık ürünleri için Lagos Restaurant
Bunların dışında tadına bakılacaklar; Şalgam Suyu, Misis Ayranı, Şırdan, Mumbar, Cartlak Kebabı, Etli Kömbe, Dul Avrat Çorbası, Yüksük Çorbası, Yoğurtlu Köfte, Mercimekli Köfte, Fellah Köftesi, Ekşili Dolma, Kuru Patlıcan Dolması, Sarımsaklı Köfte, Etli Nohutlu Bamya, Lepe, Karakuş, Çingene Kebabı, Adana Çorbası, Tutmaç, Süt Çorbası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder