Afyon mutfağında; çullama köfte, sulu köfte, iliba'da dolması, sırt dolması, Göce köftesi, göce tarhanası, keşkek, Arabaşı, ağzıaçık, bükme, börek, bazlama, börek kenarı, haşhaşlı börek, ikiz börek, katmer, ocak bükmesi, şepit, cızdırma, cücü, çörek, nohut çöreği, dolama, ev hamuraşı ev makarnası, nuska hamuraşı, sakala çarpan, velense hamuraşı, miyane çorbası övme, peksimet, ak pide, haşhaşlı pide, katıklı pide, yalım pidesi, halka pişi, lokma pişi, düz pişi, Özbek pilavı, Paçık, Patlıcan böreği, bütün (parça) et patlıcan, yanı yarma,nohutlu patlıcan, kavurmalı patlıcan kebabı, patlıcan küllemesi, patlıcan dolması, yoğurtlu sarımsaklı patlıcan kızartması, imam bayıldı, patlıcan köftesi, patlıcan çöp kebabı, patlıcan ezmesi, patlıcan pilakisi, etli patlıcan sarması, etli patlıcan yahnisi, patlıcan doğraması, patlıcanlı pilav, patlıcan oturtma, hünkar beğendi, patlıcan gömmesi, patlıcan turşusu, patlıcan sırt dolması, İlibada dolması, Sırt dolması, Şakşuka, Zürbiye tadılması gerekenlerdir.
Aşçı Bacaksızda (Karaman Mahallesi) Kuzu Kebap, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Numan Ustada et dönerAnnem Annem de haşhaşlı katmer
Gamze Dönerde döner çeşitleri
Köfteci İrfanda köfte
Lale Pidede pide
Faki Ustada yumurtalı pide tadılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder